ارائه موثر

یک ارائه موفق به مهارت های ارائه خوب و تکنیک های ارائه موثر نیاز دارد. در اینجا ما 10 نکته ارائه را برای ارائه موثر به شما ارائه می دهیم. چه یک مجری باتجربه باشید، چه تازه شروع به کار کرده اید، ایده هایی وجود داشته دارد که به شما در بهبود مهارت های ارائه کمک می کند.

ارائه موفقیت آمیز: 15 نکته برای بهبود مهارت های ارائه

برای اینکه بتوان با موفقیت ارائه کرد، نه تنها طرح و محتوای ارائه باید قانع کننده باشد. گام تعیین کننده این است که با ارائه صحیح محتوای ارائه به بهترین شکل ممکن به مخاطب منتقل شود. نکات ذکر شده در زیر باید با بهبود مهارت های ارائه به شما در انجام این کار کمک کند. مهمترین چیزی که باید در نظر داشته باشید ترکیب سالمی از نکات ذکر شده در زیر است. (ترتیب نکات هیچ اطلاعاتی در مورد اهمیت آنها نمی دهد).

چه چیزی در ارائه مهم است؟

همانطور که قبلا ذکر شد، باید سعی کنید ترکیبی از نکات را برای ارائه موفقیت آمیز پیاده سازی کنید. لازم به ذکر است که لازم نیست هر یک از این نکات در ارائه شما مناسب باشد. علاوه بر این، بسیاری از این نکات می تواند باعث شود که ارائه بیش از حد بارگذاری شده و بیش از حد “تمرین شده” به نظر برسد. بنابراین، از قبل در مورد آنچه که می خواهید به آن توجه خاصی داشته باشید، با دقت فکر کنید.

در اینجا 10 نکته برای ارائه موثر آورده شده است

نکته 1: در حین ارائه تماس چشمی داشته باشید و لبخند بزنید

برای اینکه به هر یک از شنوندگان خود احساس مهم بودن بدهید و احساس کنند که شخصاً مورد خطاب قرار گرفته‌اند، حفظ ارتباط چشمی با مخاطب در طول ارائه بسیار مهم است. این نه تنها اعتماد به نفس ایجاد می کند، بلکه به مخاطبان شما کمک می کند تا با شما و موضوع شما ارتباط برقرار کنند. همچنین به شما کمک می کند کمتر عصبی شوید.
فردی را در بین مخاطبان پیدا کنید که به نظر می رسد واقعاً به موضوع علاقه مند است و با دقت گوش می دهد (مثلاً استاد شما). در ابتدای ارائه با این شخص ارتباط چشمی برقرار کنید. هنگامی که احساس آرامش و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کردید، اجازه دهید نگاهتان به سمت مخاطب منحرف شود تا شنوندگان دیگر را نیز مخاطب قرار دهد. نگاه خود را به فرد اولیه برگردانید تا در کل ارائه آرام بمانید.
جایگزین دیگر پیدا کردن یک نقطه ثابت در اتاق (ترجیحاً روی دیوار پشت مخاطب) است که در ابتدای ارائه آن را برطرف می کنید. مشابه مثال اول، بعد از اینکه به اعتماد به نفس دست یافتید، می توانید اجازه دهید نگاهتان در بین مخاطبان پرسه بزند و بارها و بارها به نقطه ثابت انتخاب شده قبلی بازگردید.
به صفحه نمایش نگاه نکنید!
به زمین نگاه نکن!
فقط به کارت های شاخص خود نگاه نکنید!
فقط به لپ تاپ نگاه نکنید!

نکته 2: استفاده از حرکات و حالات صورت

برای تاکید بر محتوای ارائه خود، توصیه می شود از حرکات و زبان بدن مناسب برای انتقال پیام خود استفاده کنید. در حین سخنرانی از دست های ضربدری، دست های پشت بدن یا در جیب خودداری کنید.

همیشه صاف بایستید و سعی کنید تنش یا استرس ظاهر نشوید. می توانید این کار را با استفاده از دست ها و بازوهای خود برای تأکید بر آنچه می گویید و رساندن پیام خود انجام دهید. حالات صورت شما باید همیشه دوستانه و باز باشد. لبخند بزنید و نشان دهید که از موضوع لذت می برید و به اطلاعاتی که ارائه می کنید اطمینان دارید.

نکته 3: از حواس پرتی خودداری کنید

اغلب نمی توانید از استفاده از وسایل کمکی اجتناب کنید. برای مثال، ممکن است لازم باشد از یک نشانگر لیزری برای نشان دادن چیزی روی صفحه استفاده کنید، یا ممکن است لازم باشد از یک خودکار برای نوشتن چیزی روی فلیپ‌چارت استفاده کنید. برای جلوگیری از حواس پرتی برای شما و مخاطب، عادت کنید وسایلی را که نیاز ندارید کنار بگذارید! به این ترتیب در وهله اول وسوسه نمی شوید که با آنها برخورد کنید. همچنین دستان خود را برای حرکت باز خواهید داشت.

نکته 4: آماده باشید: تمرین باعث عالی شدنتان می شود

اگر قبل از ارائه به خوبی آماده شوید، هنگام ارائه احساس آرامش و اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت و همچنین زبان بدن شما را بهبود می بخشد.

در اینجا چند راه برای کمک به شما برای آماده شدن برای ارائه وجود دارد:

  1. در مقابل جمعیت تمرین کنید
  2. یادداشت بردارید
  3. آزمایش کنید
  4. صدای خود را ضبط کنید

نکته 5: اعتماد به نفس داشته باشید

با اعتماد به نفس ظاهر شدن، به شنونده القا می کنید که به موضوع خود اطمینان دارید و خود را به اندازه کافی آماده کرده اید. سعی کنید آرام باشید و خیلی استرس دار و عصبی به نظر نرسید.

نکته دیگر برای سخنرانان پیشرفته: از جلوی تریبون بیرون بیایید و در اتاق قدم بزنید و به حضار نزدیک شوید. این امر همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس می شود و به جلب توجه مخاطبان شما کمک می کند.

نکته 6: شروع/پایان موثر

مهارت های ارائه خوب می تواند به شما کمک کند تا بلافاصله مخاطبان خود را مجذوب خود کنید. برای انجام این کار، باید ارائه خود را با صدای بلند شروع کنید. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که اگر بتوانید فوراً علاقه شخصی را جلب کنید، این احتمال وجود دارد که او به بقیه سخنرانی گوش دهد.

مخاطب را شوکه کنید، از آنها بخواهید چیزی را تصور کنند یا به وضعیت چه می شود فکر کنند، یک داستان شخصی به اشتراک بگذارند، یک جوک به اشتراک بگذارند، از یک نقل قول یا یک ویدیو استفاده کنند. همچنین باید یک نمای کلی از زمان و ساختار ارائه خود ارائه دهید. این طرح کلی باید در ارائه شما اجرا شود تا همیشه بتوانید مطالب فردی را به یک نقطه طرح اختصاص دهید.

همچنین برای مخاطبان شما مفید است که طرح کلی به شکلی باریک در طول کل ارائه نمایش داده شود. نحوه پایان ارائه به همان اندازه مهم است که چگونه آن را شروع می کنید.

پایان ضعیف مخاطب را بی الهام خواهد کرد. اما یک پایان خوب به آنها انگیزه می دهد و به آنها کمک می کند تا با یک نکته مثبت کنار بیایند. به عنوان مثال، شامل یک فراخوان برای اقدام باشید، ارائه را با یک نقل قول به یاد ماندنی یا یک داستان شخصی پایان دهید، و تشکر و قدردانی از مخاطب را فراموش نکنید.

نکته 7: آزادانه صحبت کنید

 برای اینکه ارائه تا حد امکان زنده و لذت بخش باشد، باید از خواندن آن اجتناب کنید. آزادانه، آهسته و واضح صحبت کنید. اگر هنوز به چیزی که ارائه می کنید مطمئن نیستید، از کارت های یادداشت استفاده کنید. اما به خاطر داشته باشید: اگر متن پیوسته ندارید، فقط نکات کوتاه و مختصر را بیان کنید!

اگر از کارت‌های یادداشت برای حمایت از خود استفاده می‌کنید، در این مرحله توصیه می‌شود که حداقل ابتدا و انتهای سخنرانی خود را به خاطر بسپارید، زیرا ارتباط چشمی در این نقاط بسیار مهم است.

نکته 8: از کلمات پرکننده پرهیز کنید

برای اینکه ارائه شما تا حد امکان روان و مطمئن باشد، باید از استفاده از کلمات پرکننده مانند “امم”، “پس” و غیره خودداری کنید. برای شنوندگان شما، این کلمات ناامنی و آمادگی ناکافی را نشان می دهد.

نکته 9: چیزی برای به اشتراک گذاشتن همراه داشته باشید

علاوه بر یک جزوه، سایر موارد کوچک نیز می توانند ارائه شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند. به عنوان مثال، اگر در مورد سرگرمی ماهیگیری ارائه می دهید، چرا تجهیزات ماهیگیری را به مخاطب نشان نمی دهید؟

نکته 10: از انواع مختلف رسانه استفاده کنید

یک ارائه می تواند به سرعت خسته کننده و یکنواخت شود. برای جلوگیری از این امر، توصیه می شود از انواع مختلف رسانه استفاده کنید. به عنوان مثال، فیلم ها و فلوچارت ها را ترکیب کنید، از تخته سیاه یا وایت برد استفاده کنید، یا چیزی کاربردی را روی یک مدل نشان دهید. این توجه مخاطبان شما را به شدت افزایش می دهد و به حفظ آنها تا انتها کمک می کند.

شما یک تریبون در اختیار دارید

یک تریبون تصمیم گیری در مورد نحوه قرار گرفتن خود و محل ایستادن در مقابل حضار را آسان تر می کند. برای اینکه ارائه شما خیلی یکنواخت نشود، توصیه می شود هر از گاهی “موقعیت امن” را پشت سخنرانی رها کنید، به عنوان مثال. برای رفتن به سمت دیگر صفحه یا نشان دادن چیزی در چارت. این حرکت به ارائه شما و به حفظ ارتباط با مخاطبان کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *